måndag 8 februari 2010

Billingens Långlopp 42km Klassisk

Känner mig lite seg idag, faktiskt. Det tog hårt på överkroppen att åka 42 km på skidor. Men det var kul!
Jag hamnade ganska långt fram i starten. Sjätte startled och var beredd på att det kunde gå snabbt i början. Men när startskottet väl gick kändes det som om ingen riktigt reagerade. Det gick i krypfart fram till första backen där det stannade av helt. Samma sak hände i andra backen, tredje också. Först efter någon kilometer bildades det luckor och man kunde börja köra förbi folk. Det kändes bra i kroppen och efter ytterligare några kilometer öste jag på ordentligt.
Första varvet gick jättelätt och jag sänkte nog inte farten på det andra heller. Snarare tvärt om. När jag gick in på mitt tredje varv började jag bli sliten och fick dra ner en aning på tempot.
Jag tryckte i mig en halvfrusen energy gel och gjorde mitt yttersta för att hålla farten uppe, men det var svårt. Då och då fick jag lite krafter och kunde öka tempot en stund.
När jag påbörjade mitt fjärde och sista varv var jag väldigt trött, men målsättningen att köra på under tre timmar fanns fortfarande kvar.
Det blev ett plågsamt sista varv, men jag passerade mållinjen på 2:57:07, vilket är under tre timmar så jag är nöjd.

3 kommentarer:

  1. Gubben som står ner till höger i bild bakom dej med ljusblå tights och skrattar är Landslags åkaren Marcus Hellners pappa,Tomas Hellner.Lite onödig info men lite roligt ändå.

    SvaraRadera
  2. Han skrattar inte...han är född sådan :) Eller kanske inte...

    SvaraRadera
  3. Coolt! Undrar om jag var snabbare än honom:)

    SvaraRadera