fredag 9 juli 2010

Bestulen

Igår skulle vi köra lite mtb i Råda, jag och Jansberger. För att slippa ha pumpen i ryggfickan under skogskörningen ställde jag den på ett lämpligt ställe mot en skjulvägg på kyrkogårdsparkeringen. Helt synlig för att inte glömma den på hemvägen. Tankspridd som jag är åkte jag givetvis ifrån pumpen på hemvägen. Ingen fara, tänkte jag när jag kom hem. Den kan jag ju hämta på morgondagens cykeltur. Väl framme i Råda idag så var pumpen spårlöst försvunnen. Störande! Dels hade det inte gått många timmar sen jag ställde dit den och dels kan det omöjligtvis ha passerat speciellt många människor där, men det räckte tydligen för att någon sinnesrubbad person ska ha burit med sig den hem. Eller kan det vara så att någon vänlig själ har lämnat den till hittegodsavdelningen hos polisen? Tror knappast det, men jag ska kolla iaf.
Att inte folk kan låta andras saker vara ifred? En annan gång blev jag av med en stropp som jag hade lämnat utanför bilen i Jättadalen. Tur att jag hade låst in cykelstället iaf.
Nu var det inga större värden i varken stroppen eller pumpen, men det är oerhört irriterande att inte kunna ställa ifrån sig nånting utan att vara rädd för att någon ska komma och stjäla det.Vid den här väggen var det
sista jag såg av min pump

2 kommentarer:

  1. En kompis till mig hade ställt ut en 25-litersdunk med vatten i den riktigt djupa värmlandsskogenskogen en kväll. Dagen efter skulle hon rida dryga 5 mil och både hon och hästen skulle således behöva vattnet men tro inte att dunken fanns kvar... Vem snor en sliten dunk med vatten mitt ute i urskogen? Dårar!

    SvaraRadera
  2. Helt otroligt! Fast det kan ju ha vart en vätte eller liknande om det var i värmlandsskogen:)

    SvaraRadera