måndag 14 juni 2010

Lida Loop

I lördags eftermiddag åkte vi upp ett glatt gäng KIF:are till Stockholm för att köra Lida Loop. Den andra deltävlingen i Svenska Långloppscupen.
Väl utvilade gick vi upp vid niotiden för att äta frukost. Starten var kl 11:00 så det var ju gott om tid. Vi skulle ju bara slänga i oss gröten och några mackor. Ja, just de! Tommy skulle ju fixa Rigges cykel också innan start. Han hade lite...eller ganska mycket glapp i svingen och bakhjulet. Däcket var platt också.
Ca 10:20 lämnade vi stugan och stack iväg mot Lida ombytta och klara.
För att komma till Lida från Flottsbro måste man göra en förbjuden högersväng av någon anledning vid utfarten. Det är väl inte hela världen, tänkte vi och körde ut. Synd bara att vi svängde ut mitt framför en polisbil. De stoppade oss ganska omgående och menade att det var osmart att svänga höger där. Karl som körde bussen vid tillfället förklarade för den kvinnliga polisen att han kom från Skövde och inte visste bättre. Det var en godtagbar ursäkt och vi slapp böter.
När vi till slut kom fram till Lida hade vi knappt tjugo minuter på oss innan starten, men det räckte gott och väl.
Starten var i en slalombacke och det kändes sådär att börja tävlingen med att cykla upp för en slalombacke med ouppvärmda ben. Som tur var så var backen ganska mesig och det var inga större problem, förutom att en kille ramlade framför mig så jag blev tvungen att gå av cykeln och springa sista biten. Efter backen blev det nån form av grusväg och farten var ganska låg. Jag var jättesugen på att dra på och lägga mig bland täten, men min taktik var att ta det lugnt och absolut inte bränna mig i början. Det misstaget gjorde på Billingeracet.
Jag höll mig till min plan och kände mig bitvis väldigt stark, speciellt i uppförsbackarna. När det var 30 km kvar av tävlingen försökte jag öka tempot rejält några gånger med förhoppningar om att komma ikapp någon klunga längre fram, men det lyckades aldrig tyvärr.
Gick i mål på 2:47:39 och 34:de man i H-elit.
Så här i efterhand känner jag att jag hade kunnat stå på betydligt mer, men man blir lite försiktig efter att ha gått i väggen rejält, vilket jag gjort några gånger den här säsongen.
Det var i alla fall en trevlig tävling med kanonväder och många deltagare. Cykeln gjorde också ett mycket bra jobb!
Tyvärr har jag inte hittat några bilder än, men det kanske kommer ut lite senare.

2 kommentarer:

  1. hahaha klockrent det där med snuten :D!!!

    SvaraRadera
  2. Ja, precis. Hur stor är risken liksom?

    SvaraRadera