fredag 12 november 2010

Pro Tour De Evalds Etapp 3

Jag är allt annat än nöjd med min insats på gårdagens etapp av PTDE. En bergsetapp på ca 30 km.
Tommy visade tidigt att formen var god genom att göra ett jätteryck i första stigningen. Nicke hängde på medan jag och F. Sääw avvaktade Dels ville jag köra i mitt eget tempo upp för backarna och dels tog jag inte Tommys attack på allvar om jag ska vara helt ärlig.
De hade en lucka på ett hundratal meter när det var dags för utförsåkning. Detta hade jag sparat mig till och tanken var att täta luckan innan nästa stigning, men trots att jag hade tyngsta växeln i och över 120 i kadens gick cykeln bara i 50 km/h. Det satt en alldeles för liten storklinga på cykeln som jag hade blivit tilldelad. Otur! Jag hade mycket svårt för att få något tryck på pedalerna i utförslöporna p.g.a den lätta utväxlingen och luckan till Tommy och Nicke ökade för varje kilometer.
Jag kommer inte ihåg så mycket detaljer från gårdagens etapp (som tur är), men först över mållinjen var T. Boonen med Nicke jagandes strax efter och F. Sääv hängde av mig 5 km innan målgång. Den enda jag lyckades hålla bakom mig i grupp 1 var F. Evaldsson som tappade oss ganska tidigt och körde själv nästan hela etappen.
Jag skyller givetvis inte bara på cykeln. De andra var lite starkare igår helt enkelt. Fast jag hade sämst cykel...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar