onsdag 30 september 2009

Tisdagsträning med KIF



På tisdagar brukar vi köra ett kvällspass i mörkret med Kjell Evaldsson som ledare och vägvisare. Vi brukar dra fram på diverse grusvägar och stigar i pannlampornas sken. Ganska mysigt faktiskt. Startar gör vi allt som oftast i Kvänum, där även de slutliga spurtduellerna sker.
Denna tisdag var vi fem starka KIF:are och en Micke som deltog.
Färden gick på väldigt intressanta små vägar som jag förmodligen aldrig skulle hitta igen. Tror inte att de andra heller hade så bra koll på vart vi befann oss. Förutom Kjelle då förstås.
Vid ett tillfälle, där Jag och den svenske mästaren Niklas Kjellander stod för dragjobbet på en mycket liten men lång skogsväg. Blev vi tvungna att panikbromsa för en jättestor älgtjur eller motsvarande (vad det nu skulle vara?). Det var iaf bara vi två som observerade djuret, fick jag reda på senare.
Niklas var oerhört het och hade stora planer på att ta hem spurten. Ett flertal tillfällen var han framme och trissade upp tempot i hopp om att trötta ut oss andra.
När det var någon kilometer kvar till de beryktade femtioskytarna i Kvänum så ökade jag farten en aning och hela klungan låg på ett led bakom. Plötsligt hör jag någon komma ångandes bakom. Det visade sig vara Tornberger som hade ställt sig upp och tryckte på pedalerna för kung och fosterland. Tror även att han hade Jocke på rullen. Det var bara för mig att göra samma sak. De kom som tur var aldrig förbi mig, men det var inte långt ifrån.
Jag lyckades passera skyltarna först med Tornberger tätt bakom. Vet inte vad som hände med Niklas, men jag tror att han blev störd av en mötande bil.
Det var helt klart den kallaste kvällen hittills. Mina händer var som isbitar när vi kom tillbaka. Dags att plocka fram vinterhandskarna.
Väl mött nästa tisdag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar