söndag 17 januari 2010

Helgens träning

I lördags var det egentligen planerat ett snabbdistanspass på cykel, men det kalla vädret gjorde att skidåkning lockade mer. Och så fick det bli. Mötte upp Jimmy Tigerberg i Råda och körde två mil i de rätt skapliga spåren. En mil i lugnt tempo och en mil i hårt tempo.

Idag söndag, visade termometern -2 och det var verkligen hög tid för ett långdistanspass på cykel utomhus. Med egentillverkade sulor av liggunderlag i skorna och de tjockaste handskarna som finns i hela världen cyklade jag iväg till stan via Råda och mötte upp en pigg Micke.
Vi drog oss mot Synnerby på små glashala vägar i kraftig motvind.
Var ute i ca 3h och 20min innan vi slutligen kom tillbaka till Lidköping där en mindre pigg Micke tackade för sig och trampade hemåt. Själv valde jag att åka vägen över Råda hem också, för att slippa den stora och mycket farliga Läckövägen. Ja, den vägen är inte att leka med, särskilt inte så här års...
Det känns skönt att ha fått ett långpass utomhus utan att ha blivit allt för nerkyld för en gångs skull.

3 kommentarer:

 1. Härligt!! Själv är jag förkyld...Funkade dina hemmagjorda sulor bra? Hur tjockt är materialet??

  SvaraRadera
 2. Det funkar skapligt. Materialet är ca 1 centimeter, men väldigt mjukt så foten får plats ganska bra ändå.
  Tråkigt med förkylning. Du får krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Jag kan även rekommendera att lägga en bit liggunderlag på ovansidan av skon, dvs mellan skon och skoskyddet. Inget mirakelknep men isolerar vinden hyfsat.

  SvaraRadera