söndag 19 september 2010

Vårgårda CK MTB-tävling

Igår var jag i Vårgårda och körde sista deltävlingen i Västgötacupen. I vanlig ordning så regnade det en del och banan var i ett ganska lerigt skick.
Jag var jättesugen på en vinst och gjorde mitt bästa för att få till en bra start och det lyckades bra. Jag låg som tredje eller fjärde man när singeltracken började och efter ett tag avancerade jag upp till förstaplatsen. Jag fick tyvärr ingen lucka så två man körde förbi mig innan den första klättringen började. Jag höll mitt eget tempo i stigningen för att spara så mycket energi som möjligt när jag plötsligt såg ett avspärrningsband framför hjulet. Jag hade kört fel! Även Johannes som låg tätt bakom mig var inne på fel stig och cyklade. Det var bara att vända och köra tillbaka till banan igen. Vi tappade ett antal placeringar och fick bränna en del krut på att komma tillbaka igen. Även en och annan vurpa blev det på den hala banan.
Kom till slut i mål på en tredjeplats. Kanske inte mitt bästa lopp, men med tanke på omständigheterna är jag ganska nöjd ändå.

2 kommentarer: